HETA TAPASGAMBAS MED VITLÖK

Tillagningstid 20 min

4 portioner

Köp hem Gambas

En härlig och het förrätt eller den perfekta rätten på tapas bordet. Anpassa mängden chilli till önskad hetta. Recept och bild av @mynewkitchenstories

  • Ingredienser

    12 gambasräkor 

    4 msk olivolja 

    2 stora vitlöksklyftor 

    1 msk chilipulver 

    1 tsk paprikapulver 

    citroncest 

    1 msk hackad persilja 

    flingsalt 

  • Gör såhär

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll i olivolja, chilipulver, paprikapulver och vitlöken i en ugnssäker form, fräs i ugnen ca 5 min. 

    2. Lägg sedan i räkorna och höj värmen till 250 grader. Låt fräsa ordentligt ca 7-9 minuter. Toppa sedan med persilja, salt och citron.