SMÖRSTEKT FJÄLLRÖDING MED KANTARELLER & VITVINSSÅS

Tillagningstid 50 min

4 portioner

Köp hem fjällröding här

Om ni har kantareller kvar i frysen och inte vet vad ni ska göra av dem så är detta receptet för er. En riktig pangmiddag fylld av mustiga och djupa smaker. Recept framtaget i samarbete med @60kvmmat

  • Ingredienser

    600 g Fjällröding 

    Peppar 

    Rapsolja 

    Smör 

    1/2 blomkål 

    1 dl crème fraîche 

    Salt 

    300 g kantareller (gärna små) 

    1,5 dl hasselnötter 

    1 kruka dill 

    1 citron 

    Vitvinsås 

    2 schalottenlökar 

    25 g smör 

    1 kvist färsk timjan 

    3 dl vitt vin 

    1 fiskbuljongtärning 

    3 dl grädde 

    2 tsk maizena 

    Salt

    Peppar 

  • Gör såhär

    1. Rosta hasselnötterna i en torr panna

    2. Rensa och ansa kantarellerna 

    3. Hacka schalottenlöken till såsen 

    4. Fräs löken med smöret i en kastrull, obs den ska inte få färg 

    5. Tillsätt vinet, buljongtärning samt timjan låt koka upp och reducera till hälften 

    6. Hacka dill och riv zest av en citron, blanda ihop det med hasselnötterna 

    7. Ansa och dela blomkålen i mindre bitar och sätt dem i en kastrull med vatten och koka upp ca 8-10 min 

    8. Häll i grädde i såsen och koka ihop den i ca 10 minuter 

    9. Red av såsen med maizena

    10. Stek kantarellerna i smör 

    11. Häll av blomkålen och mixa den len med crème fraîche och salta upp den 

    12. Stek rödingen med skinnet ner i ca 2-3 minuter i rapsolja och smör och salta och peppra fiskens köttsida. 

    13. Vänd fisken med köttsidan ner och stek 1-2 minuter 

    14. Värm upp blomkålspuré på låg värme på spisen