SMÖRSTEKT FJÄLLRÖDING MED KANTARELLER & VITVINSSÅS
Tillagningstid 50 min
4 portioner
Om ni har kantareller kvar i frysen och inte vet vad ni ska göra av dem så är detta receptet för er. En riktig pangmiddag fylld av mustiga och djupa smaker. Recept framtaget i samarbete med @60kvmmat
-
Ingredienser
600 g Fjällröding
Peppar
Rapsolja
Smör
1/2 blomkål
1 dl crème fraîche
Salt
300 g kantareller (gärna små)
1,5 dl hasselnötter
1 kruka dill
1 citron
Vitvinsås
2 schalottenlökar
25 g smör
1 kvist färsk timjan
3 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
3 dl grädde
2 tsk maizena
Salt
Peppar
-
Gör såhär
1. Rosta hasselnötterna i en torr panna
2. Rensa och ansa kantarellerna
3. Hacka schalottenlöken till såsen
4. Fräs löken med smöret i en kastrull, obs den ska inte få färg
5. Tillsätt vinet, buljongtärning samt timjan låt koka upp och reducera till hälften
6. Hacka dill och riv zest av en citron, blanda ihop det med hasselnötterna
7. Ansa och dela blomkålen i mindre bitar och sätt dem i en kastrull med vatten och koka upp ca 8-10 min
8. Häll i grädde i såsen och koka ihop den i ca 10 minuter
9. Red av såsen med maizena
10. Stek kantarellerna i smör
11. Häll av blomkålen och mixa den len med crème fraîche och salta upp den
12. Stek rödingen med skinnet ner i ca 2-3 minuter i rapsolja och smör och salta och peppra fiskens köttsida.
13. Vänd fisken med köttsidan ner och stek 1-2 minuter
14. Värm upp blomkålspuré på låg värme på spisen