TORSKRYGG PÅ EN BÄDD AV SPETSKÅL, SMÖRSÅS OCH UGNSROSTAD POTATIS
Tillagningstid 50 min
2 portioner
Den perfekta helgmiddagen med torskrygg, smörsås och ugnsbakad potatis. En lyxig och god rätt som inte gör någon middagsgäst besviken. Recept i samarbete med @foodiemili
-
Ingredienser
300 g torskrygg
Delikatesspotatis
Dill att toppa med
Citronzest att toppa med
Stekt citron
Salt
1,5 dl vispgrädde
0,5 spetskål
0,5 gul lök
0,5 kruka dill
0,5 citron (zest)
Salt
100 g smör
2 msk citronsaft
2 msk vatten
1 msk gräslök
1 tsk regnbågsrom
Salt
-
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 100 grader
2. Sätt på en kastrull med vatten och koka potatisen tills den nästan är klar. In med den i ugnen på en plåt med olivolja och salt.
3. Hacka upp spetskål och lök, stek tills den blivit mjuk. I med vispgrädde, hackad dill och citronzest. Detta ska koka in i spetskålsblandningen, smaka av med salt.
4. Salta torsken lägg i en ugnsform, sätt i en termometer så ni har koll på innertemperaturen.
5. Värm upp citronsaft och vatten, i med smör och använd en stavmixer så att såsen tjocknar.
6. Tillsätt gräslök och rom.
7. Lägg upp en bädd av spetskålsblandningen, på med torsken, lite sås och potatis. Toppa med dill, mer citronzest och stekt citron.