TORSKRYGG PÅ EN BÄDD AV SPETSKÅL, SMÖRSÅS OCH UGNSROSTAD POTATIS

Tillagningstid 50 min

2 portioner

Köp hem torskrygg här

Den perfekta helgmiddagen med torskrygg, smörsås och ugnsbakad potatis. En lyxig och god rätt som inte gör någon middagsgäst besviken. Recept i samarbete med @foodiemili

  • Ingredienser

    300 g torskrygg 

    Delikatesspotatis

    Dill att toppa med 

    Citronzest att toppa med 

    Stekt citron 

    Salt

    1,5 dl vispgrädde

    0,5 spetskål

    0,5 gul lök 

    0,5 kruka dill

    0,5 citron (zest)

    Salt 

    100 g smör

    2 msk citronsaft 

    2 msk vatten 

    1 msk gräslök 

    1 tsk regnbågsrom 

    Salt 

  • Gör såhär

    1. Sätt ugnen på 100 grader

    2. Sätt på en kastrull med vatten och koka potatisen tills den nästan är klar. In med den i ugnen på en plåt med olivolja och salt. 

    3. Hacka upp spetskål och lök, stek tills den blivit mjuk. I med vispgrädde, hackad dill och citronzest. Detta ska koka in i spetskålsblandningen, smaka av med salt. 

    4. Salta torsken lägg i en ugnsform, sätt i en termometer så ni har koll på innertemperaturen. 

    5. Värm upp citronsaft och vatten, i med smör och använd en stavmixer så att såsen tjocknar.

    6. Tillsätt gräslök och rom. 

    7. Lägg upp en bädd av spetskålsblandningen, på med torsken, lite sås och potatis. Toppa med dill, mer citronzest och stekt citron.