SMÖRSTEKT TORSKRYGG MED BRYNT CITRONSMÖR

Tillagningstid 45 min

12 st

Köp hem räkorna här

En rätt som är lika god som den ser ut. Den milda kålen ihop med det brynta citronsmöret är verkligen en fantastisk kombination. För den som gillar pepparrot kan det vara gott att riva över. Recept framtaget av @foodiemili

  • Ingredienser

    Torskrygg ca 200 g per person

    500 g vitkål eller savoykål

    2 dl mjölk

    3 dl grädde

    Smör

    Citron

    Salt

    Peppar

  • Gör såhär

    Strimla kålen och fräs sedan hastigt i en klick smör. Tillsätt mjölk och grädde och låt småputtra, krydda med salt och peppar. Under tiden: Krydda den tinade torsken med salt och peppar och stek sedan i smör så att fisken får en gyllene färg på båda sidor. Låt torsken vila på svagare värme, innetemperatur bör ligga på ungefär 52 grader. Bryn smör och riv i skalet från citronen. Servera Sen torsken på en bädd av kål och toppa med det brynta citronsmöret.