PANERAD RÖDSPÄTTA MED POTATISPURÉ & REMOULADSÅS
Tillagningstid 40 min
4 Portioner
En riktig klassiker som passar hela familjen. Recept framtaget i samarbete med @60kvmmat
-
Ingredienser
2 klyftor Vitlök
2 dl Pickles 2
3 dl majonnäs
1,5 tsk curry
1 dl hackad dill
Svartpeppar
Salt
600 g rödspätta
3 ägg
Mjöl
Panko
1 kg potatis
25 gram smör
1 dl grädde
2 dl mjölk
-
Gör såhär
1. Skala potatisen
2. Koka potatisen i kastrull tills den blivit mjuk
3. Pressa vitlök och bryn i smör i en kastrull
4. Tillsätt mjölk och grädde och låt koka upp
5. Pressa potatisen och blanda med mjölkblandningen tills det blivit potatismos
6. Smaka av med salt och svartpeppar
7. Dela fisken till den storlek du önskar
8. Knäck ägg på en tallrik, mjöl på en annan och panko på en tredje
9. Panera rödspättan först i mjöl sen i ägg och sist panko
10. Stek fisken i olja och smör tills den blir genomstekt och får fin färg
Remouladsås:
Finhacka pickles och vitlök. Blanda pickles och vitlöken med majonnäs. Tillsätt curry och finhackad dill. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ undan så länge.