LANGOS MED RÖKOR, VÄSTERBOTTENOST & LÖJROM

Tillagningstid 30 min

12 st

Köp hem räkorna här

Det blir inte festligare än såhär, denna rätt från Ungern förknippas ofta med tivoli och fest. Varför inte prova att laga Langos till fredagsmiddagen? Topping går givetvis att variera efter tycke och smak. Recept framtaget av @foodbyemlinnea

  • Ingredienser

    Langos

    25 g jäst

    7 dl vetemjöl

    3 dl vatten 

    1 stor potatis

    1 tsk salt

    Olja till fritering 

    1 vitlöksklyfta 

    0,75 dl matolja

    Salt

    Topping:

    Västerbottenost

    Citron vid sidan

    Stenbitsrom 

    Créme fraiche/gräddfil 

    Rödlök

    Räkor

    Dill

  • Gör såhär

    1. Smula jästen i en bunke och häll i ljummet vatten, rör tills jästen lösts upp. 

    2. Tillsätt riven kokt potatis, salt och mjöl och knåda degen tills den blivit smidig. Täck bunken med plast och låt degen jäsa i 45-60 min.

    3. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela upp den, kavla ut och låt dem jäsa i cirka 10-15 min till. 

    4. Hetta upp olja till 180 grader och fritera sedan bröden, låt dem rinna av på hushållspapper och pensla sedan på vitlöksoljan. 

    5. Toppa sedan med valfria ingredienser, här blev det en ganska klassisk langos.