PANKOPANERAT CRISPY RICE MED HET LAX OCH JALAPEÑO

Tillagningstid 20 min

4 portioner

Köp hem laxen här

Ett hett litet tilltugg som garanterat kommer göra succé. Servera som tilltugg innan middagen eller som snacks efter. Recept framtaget av @foodbyemlinnea

  • Ingredienser

    200 g lax

    2-3 msk sriracha mayo

    2 dl sushiris 

    1 salladslök 

    1 tsk soja

    1 tsk sesamolja 

    0,5 tsk pressad lime 

    Salt

    Frityrolja till stekning 

    Jalapeño att toppa med 

    Ägg

     mjöl 

    panko 

  • Gör såhär

    1. Koka sushi riset enligt anvisning. När det är färdigkokt, låt svalna och pressa sedan ut i en form eller matlåda. 

    2. Skär laxen i fyrkanter och doppa sedan i mjöl, ägg och sist panko.

    4. Stek/fritera sedan i olja tills det fått en gyllenbrun och krispig yta. 

    5. Skär upp laxen i mindre bitar, smaksättmed srirachamajo, hackad salladslök, soja, sesamolja och pressad lime. Smaka av om ni vill ha mer sriracha för extra hetta

    6. På med det på det krispiga riset och toppa med jalapeño