En smakrik och värmande rätt med lite sting från curryn, variera grönsakerna efter vad ni har hemma. En riktig vardagsräddare när inspirationen tryter. Receptet är framtaget av @m_ace_ing_kitchen.
-
Ingredienser
Ris för 4 personer
4st bitar laxfilé
2msk rapsolja + 1msk sesamolja
1msk ingefära, hackad
1st gul lök, finhackad
3st vitlöksklyftor, pressade
1tsk chili flakes
1dl frysta haricot verts
6st färska champinjoner, i klyftor
1dl fryst broccoli, små buketter
1dl frysta vaxbönor
1,5msk torkad grön curry
1 burk kokosmjölk (400ml)
2,5dl créme fraîche
1st umamibuljongtärning
1msk Limejuice
2msk Koriander, finhackad
Salt
Svart- & vitpeppar -
Gör såhär
1. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Torka av laxen och krydda på den med flingsalt, svartpeppar & 1/3 av den gröna curryn. Hetta upp en panna med hälften av rapsoljan och stek laxen på hög värme så den får fin färg på båda sidor. Ställ den sedan åt sidan.
3. I samma panna; Häll i resten av rapsoljan + sesamoljan och fräs rödlök, vitlök, ingefära & chili flakes mjukt.
4. Tillsätt champinjoner & de frysta grönsakerna. Fräs ur vätskan ur dem. Rör ned resten av den gröna curryn. Låt fräsa 1 minut.
5. Häll på kokosmjölk, créme fraîche & umamibuljongtärningen. Låt sjuda ihop till önskvärd konsistens. Vänd ner limejuice & koriander. Smaka av med salt och peppar.
6. Lägg försiktigt ned laxfiléerna i såsen och ös dem med såsen så de täcks. Låt sjuda i 5-10 minuter tills laxen är klar.
7. Servera laxen med basmatiriset och sallad.