Ett härlig och somrig rätt med goda primörer. Den syrliga och lena Hollandaisesåsen bryter fint mot den grillade lite rökiga smaken som laxen får. Recept skapat i samarbete @foodiemillie.
-
Ingredienser
720 g Laxfile med skinn
400 g Grönkål
500 g Färskpotatis
Salt och peppar
50 g Smör
-
Gör såhär
1 . Koka delikatesspotatis eller färskpotatis.
2. Tvätta av morötter och gnid in dem i olja och salta.
3. Riv grönkålsbladen av stammen.
4. Torka av laxen, en bit per person. Pensla skinnsidan på laxen med lite olja, salta och peppra.
5. Lägg morötterna på grillen, indirekt värme ca 5-10 minuter beroende på storlek, mindre och färska primörer behöver bara gå kort.
6. Lägg fisken på grillen, skinnsidan nedåt, grilla på en sida ca 6-7 minuter, laxen får gärna ha en liten rå kärna som klar.
7. Under tiden laxen grillas så fräser du grönkål i en stekpanna med salt, peppar och en klick smör!
Hollandaise, se recept här.
Lägg upp allt och servera, gärna med lite dill.