Enkla att göra och fantastiskt goda. Fungerar lika bra som förrätt som tilltugg precis som de är. Eller varför inte till tapas festen? Recept framtaget av @foodbyemlinnea
-
Ingredienser
12 små fasta potatisar
1 liter vatten
0,5 dl vitvinsvinäger
Salt
Frityrolja
Topping:
Smetana
Stenbitsrom
Finhackad gräslök
-
Gör såhär
Börja med att göra hack i potatisarna, tips är att ha något på skärbrädan som tar emot så man inte går igenom potatisen med kniven.
Lägg potatisen i kallt vatten i cirka 45 min. Koka upp 1 liter vatten, vitvinsvinäger och salt i en kastrull. Koka potatisen i cirka 5-7 min, ta av och låt potatisen rinna av i durkslag.
Fritera i frityrolja tills potatisen blivit gyllenbrun och krispig, ungefär 10 min beroende på temperatur på oljan.
Toppa med valfritt tillbehör, här har vi använt Smetana, rom och gräslök.