FRITERAD HASSELBACKSPOTATIS MED LÖJROM

Tillagningstid 45 min

12 st

Köp hem löjrom här

Enkla att göra och fantastiskt goda. Fungerar lika bra som förrätt som tilltugg precis som de är. Eller varför inte till tapas festen? Recept framtaget av @foodbyemlinnea

  • Ingredienser

    12 små fasta potatisar 

    1 liter vatten

    0,5 dl vitvinsvinäger 

    Salt 

    Frityrolja 

    Topping: 

    Smetana 

    Stenbitsrom 

    Finhackad gräslök 

  • Gör såhär

    Börja med att göra hack i potatisarna, tips är att ha något på skärbrädan som tar emot så man inte går igenom potatisen med kniven.

    Lägg potatisen i kallt vatten i cirka 45 min. Koka upp 1 liter vatten, vitvinsvinäger och salt i en kastrull. Koka potatisen i cirka 5-7 min, ta av och låt potatisen rinna av i durkslag.

    Fritera i frityrolja tills potatisen blivit gyllenbrun och krispig, ungefär 10 min beroende på temperatur på oljan.

    Toppa med valfritt tillbehör, här har vi använt Smetana, rom och gräslök.