Grillade pilgrimsmusslor tillagar du genom att pensla med olja, krydda med salt och peppar och grilla dem färdiga under minuten på ett hett grillgaller.
-
Ingredienser
12 st pilgrimsmusslor
8 trägrillspett
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
Persilja
1 Citron
salt och svartpeppar
-
Gör såhär
1. Tina musslorna om de varit frysta. Lägg dem på en tallrik med hushållspapper för att torka, torka av ytan med hushållspapper.
2. Lägg spetten i vatten ca 20 minuter.
3. Trä upp musslorna på dubbla spett, dubbla spett är för att de inte ska snurra runt på spettet när man vänder musslorna. 3 musslor på varje dubbelspett.
4. Blanda olja med en hackad eller pressad vitlök, citronsaft från en halv pressad citron.
5. Pensla musslorna med oljan och krydda med salt och peppar.
6. Grilla dem på mycket hett grillgaller, 30-45 sekunder varje sida.