HET RÄKPASTA MED CHILI OCH VITLÖK

Tillagningstid 45 min

4 portioner

Köp hem räkorna här
  • Ingredienser

    300-400 g räkor 

    3 dl vitt vin 

    3 dl grädde

    2 schalottenlök

    2 vitlöksklyfta 

    2 tsk chiliflakes 

    1-2 tsk skaldjursfond

    1 dl parmesan 

    Salt och peppar 

    Valfri pasta (Tips: Pappardelle) 

    Olivolja

    Parmesan att toppa med

    Persilja att toppa med

  • Gör såhär

    1. Fräs vitlök och schalottenlök i olja. När löken blivit mjuk, salta och peppra och i med chiliflakes.

    2. Tillsätt vinet och reducera bort lite, sen går vi i med grädde och fond. Koka pasta under tiden. 

    3. När pastan snart är klar, gå i med parmesan i såsen och smaka av om det ev behövs mer fond eller salt och peppar. 

    4. I med pastan och blanda runt, toppa med räkor (spara skalen och gör fond av), parmesan och persilja.