PANERAD RÖDSPÄTTA MED POTATISPURÉ & REMOULADSÅS

Tillagningstid 40 min

4 Portioner

Köp hem rödspätta här

En riktig klassiker som passar hela familjen. Recept framtaget i samarbete med @60kvmmat

  • Ingredienser

    2 klyftor Vitlök

    2 dl Pickles 2

    3 dl majonnäs

    1,5 tsk curry

    1 dl hackad dill

    Svartpeppar

    Salt

    600 g rödspätta

    3 ägg

    Mjöl

    Panko

    1 kg potatis

    25 gram smör

    1 dl grädde

    2 dl mjölk 

  • Gör såhär

    1. Skala potatisen

    2. Koka potatisen i kastrull tills den blivit mjuk

    3. Pressa vitlök och bryn  i smör i en kastrull

    4. Tillsätt mjölk och grädde och låt koka upp

    5. Pressa potatisen och blanda med mjölkblandningen tills det blivit potatismos

    6. Smaka av med salt och svartpeppar

    7. Dela fisken till den storlek du önskar

    8. Knäck ägg på en tallrik, mjöl på en annan och panko på en tredje 

    9. Panera rödspättan först i mjöl sen i ägg och sist panko

    10. Stek fisken i olja och smör tills den blir genomstekt och får fin färg

    Remouladsås

    Finhacka pickles och vitlök. Blanda pickles och vitlöken med majonnäs. Tillsätt curry och finhackad dill. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ undan så länge.