POTATISVÅFFLA MED SMETANA, LÖJROM, RÖDLÖK OCH GRÄSLÖK

Tillagningstid 50 min

2 portioner

Köp hem löjrom här
  • Ingredienser

    125 g fast potatis 

    35 g smör 

    1,75 dl vetemjöl 

    1,75 dl mjölk 

    1 tsk bakpulver 

    1 krm salt 

    1 medelstor rödlök 

    Smetana 

    Gräslök 

    Löjrom 

  • Gör såhär

    1. Smält smöret och låt det svalna

    2. Skala och riv potatisen

    3. Blandar mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll i mjölken och vispa till en slät smet. I med smöret och sen potatisen och rör om

    4. Sätt på våffeljärnet och smörj med smör, grädda tills våfflorna är gyllenbruna

    5. Dela upp dem i mindre delar, på med smetana, löjrom och toppa med finhackad rödlök och gräslök