FJÄLLRÖDING MED POTATISPURÉ, VITVINSSÅS & FÄNKÅLSSALLAD

Tillagningstid 45 min

4 portioner

Köp hem fjällröding här

Den här rätten känns både lyxig och enkel, ett perfekt sätt att göra vardagen lite lyxigare. Syran från vitvinsåsen ihop med den milda krämiga fjällrödingen passar underbart ihop med fänkålen. Recept framtagen i samarbete med @60kvmmat

  • Ingredienser

    600 g Fjällröding 

    Salt 

    Peppar 

    Rapsolja 

    Smör

    2 schalottenlökar 

    25 g smör 

    1 kvist färsk timjan 

    3 dl vitt vin 

    1 fiskbuljongtärning 

    3 dl grädde 

    2 tsk maizena 

    Salt

    peppar

    Potatispuré 

    600 g mandelpotatis 

    1,5 dl mjölk

    200 g smör

    Salt 

    Peppar 

    Fänkålssallad 

    1 fänkål

    1/2 rödlök

    1 Granny Smith äpple

    1/2 dl dill

    1/2 citron saften 

    Salt 

    Peppar

  • Gör såhär

    1. Strimla fänkål, rödlök och äpple tunt gärna på mandolin. 

    2. Blanda ihop ovan ingredienser med hackad dill, citronsaft och smaka av med salt och peppar. Ställ in i kyl så den står till sig 

    3. Hacka schalottenlöken till såsen 

    4. Fräs löken med smöret i en kastrull, obs den ska inte få färg 

    5. Tillsätt vinet, buljongtärning samt timjan låt koka upp och reducera till hälften 

    6. Skala potatisen och koka upp den

    7. Häll i grädde i såsen och koka ihop den i ca 10 minuter 

    8. Red av såsen med maizena, låt puttra på låg värme 

    9. Häll av potatisen, koka upp mjölk och peppar 

    10. Pressa potatisen och häll försiktigt i mjölken och rör. Vispa i kallt smör och salta.

    11. Stek rödingen med skinnet ner i ca 2-3 minuter i rapsolja och smör och salta och peppra fiskens köttsida. 

    12. Vänd fisken med köttsidan ner och stek 1-2 minuter

    13. Värm upp potatispurén på låg värme på spisen 

    14. Ta bort timjan från såsen och mixa såsen slät, tillsätt lite smör för att blanchera upp såsen