Varukorg

IMG 2360

Pocherad rödtunga i vitvinssås

Pocherad rödtunga i vitvinssås fylld med svampfräs, spenat och parmesan.

Gör såhär:

Rullader: Tina fisken och salta för att dra ur ev vatten. Hacka spenat och valfri svamp, fräs i smör på medel värme(Viktigt att inte skölja svampen innan då den lätt blir soggig). Salta och peppra och lägg en matsked över varje filé. Riv över parmesanosten och rulla ihop rödtungan till rullader och stick igenom en tandpetare för att hålla ihop.

Gör såsen: Fräs löken i smör utan att den bränns, häll på vatten, vin, vitpeppar och fiskfond. Låt reducera ner till hälften. Gå i med grädde och dill och låt koka ihop ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Sila av såsen.

Lägg ner ruladerna försiktigt i såsen, sänk värmen och låt pochera tills fisken är vit och fin(ca 10 – 12 min). Servera ruladerna på potatismoset och slå över såsen. Toppa med räkor, löjrom och rivna morötter.

Ingredienser

För fyra personer :

4 x Rödtunga filéer (á ca 120-140g)
50 g Parmesanost
150 g Valfri svamp
1 dl hackad spenat
2 msk smör
2,5 dl torrt vitt vin
1/2 dl vatten
2 msk fiskbuljong
2-3 dl vispgrädde