Grillspett med marulk

4 Portioner

Tillagningstid 40 min

Köp fisken här

Marulkens kött är väldigt fast och kan därför hanteras som en köttbit på grillen. Ett bra tips är att använda grillspett som är breda och platta då sitter fisken mer stabilt på spetten när du grillar den. Servera med en mating salla med ris eller couscous eller en potatissallad. Tips på sås till finns här. Receptet kommer från @matupplevelser4082

  • Ingredienser

    250 g Marulkfilé

    200 g Scampi

    1 Fänkål

    2 Citroner

    1 Gul paprika

    Olivolja

    2 Vitlöksklyftor

    Timjan

    Salt och peppar

  • Gör såhär

    1. Lägg spetten i blöt om det är träspett så att de inte tar eld på grillen. Använder du stålspett så kan du med fördel olja in dem lätt innan du sätter på fisken.

    2. Skär fisken i kuber 2x2 cm.

    3. Gör en marinad av olja, pressad vitlök, rivet citronskal och citronsaft, timjan och peppar.

    4. Blanda fisken försiktigt med marinaden i en skål. Hit kan du förbereda och låta fisken marinera i kylen tills det är dags att grilla eller under tiden det tar att laga tillbehören.

    5. Fortsätt med fiskspetten: skala lökarna och skär båda i fyra delar. Skölj tomater.

    6. Varva fisk, lök och tomater på spetten.

    7. Grilla fiskpetten ca 4 minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomvarma.